onsdag 11 september 2013

Tema - Vikingatiden

Eftersom vi heter vikingaskeppet i vårt spår har vi halt att ha vikinga tema detta läsår.
När jag satt och spånade ideer till detta tema hittade jag en färdig planering som passa de perfekt till oss. Barnen får vara med om ett äventyr där man ska hjälpa vikingaflickan Svea att rädda sin pappa Harald Hårfagre som är inlåst i ett berg. Vi har valt att ha en temadag i veckan och vår förskola ligger granne med en vikingaby så vi kommer vara där mycket under våra aktiviteter. Förutom detta äventyr planerar vi in aktiviteter som barnen själva önskat. Vi inledde temat förra veckan och det blev succé! Det blev en magisk stämning när vi kom till vikingabyn och hörde någon som grät. Till och med våra 1 åringar satt blixtstilla och var helt förtollade av den gråtande vikingaflickan som berättade om sin pappa och ville ha vår hjälp!

Imorgon är det dags för nästa temadag och då ska barnen få träffa Sveas kusin som ska hjälpa oss att hitta en magisk runsten som ska kunna hjälpa oss vidare i jakten på hennes pappa.

Så planerar ni att ha vikingatema så rekomenderar jag verkligen Rädda Harald - ett vikingaäventyr! Den är skapad av Kvarnens förskola i Vetlanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar